dilluns, 18 de maig del 2009

VICHYSSOISE

Aquest cap de setmana em vaig atrevir amb una vichyssoise o anomenada vulgarment crema de porro. Al fer caloreta la vaig servir freda.
Primer de tot tallar el porro per la part blanca i trossejar-lo.
Posarem una paella al foc i fregirem una mitja ceba després de 5 minuts hi possarem el porro i el salarem. Després de 5 minuts no cal que es dori la ceba hi posarem la patata (que les hem trossejat anteriorment amb làmines fines, jo he fet servir una patata normal) ho deixarem tot uns altres 5 minuts i després ho afegirem a una cassola on hem afegit un got i mig de brou de pollastre. Ho deixarem uns 20 minuts a foc normal fins que veiem que les patates es desfacin, afegirem uns 100 cc de nata líquida, llavors emprarem el turmix per homogenitzar-lo.
Ho refredem si tenim temps posant a la nevera sinó congelador.
El plat el vaig servir amb un tall de pernil salat cruixent.
nota (7/10)

1 comentari:

manson ha dit...

Aquesta segona vegada que l'he cuinat li he posat formatge philadelphia, la qual cosa li dona un gust més dolç i mes apte pel paladar...