dimarts, 7 de desembre del 2010

LASSANYA "DIA DE PONT"

Un dia de pont, és llevar-se tard, obrir la nevera i veure-la en blanc, i només et queda descongelar alguna cosa oblidada habitable dins l’electrodomèstic.

Així que vaig agafar un paquet de pasta canelons, i vaig posar a bullir durant 10 minuts la pasta, i la vaig deixar que es refredés sobre un drap.
Alhora que amb una paella, hi daurava la ceba amb pebrot verd, i ho banyava amb una mica de tabasco. Després hi afegia la carn picada (en el meu cas una botifarra i alguna que altra mandonguilla), i ho amania amb tomàquet fregit per a finalitzar amb un polsim de pebre.
Per fer la beixamel: una cullerada de mantega, una de farina i anem remenant fins que s’homogeneïtzi, en acabat anem afegint un got de llet per etapes, i acabarem amb un polsim de pebre. (l’operació dura uns 10 minuts)
Amb un recipient d’aquests de flam, hi posava la primera capa de pasta (tres làmines) , per una capa de la carn amb el sofregit, un altre capa per un altre capa de sofregit més una mica de formatge de cabra. I per últim tiraríem la beixamel per sobre i el formatge ratllat. Ho introduïm dins el forn durant uns 10 minuts per a que gratinar.