Aquafina / Aquarel / Bezoya / Cabreiroá / Caldes de Boí / Font d'Arinsal / Font del Regàs / Font d'Or / Font Selva / Font Vella / Fontemilla / Lanjarón / Les Creus / Lunares / Malavella / Mondariz / Montepinos / Pascual / Quess / Sant Aniol / Solán de Cabras / Veri / Vichy Catalan / Viladrau /Vilajuïga
Tipificació d’aigües
· de mineralització dèbil: fins a 50 mg/L de residu sec
· de mineralització fort: més de 1500 mg/L de residu sec
· bicarbonatada: més de 600 mg/L de bicarbonats
· sulfatada: concentració superior a los 200 mg/L de sulfats
· clorurada: més de 200 mg/L de clorurs
· càlcica: concentració superior a 150 mg/L de calci
· ferruginosa: valor superior a 1 mg/L de ferro (Fe2+)
· acídula: contingut en CO2 lliure superior als 250 mg/L.
· sòdica: concentració en sodi major de 20 mg/L.
LA CATA
Una cata es realitzarà a una temperatura de 20 a 22ºC i una humitat entre el 60 i el 80%. El temps de cata és d’uns 5 segons, si bé a temperatures superiors a 22, els components aromàtics es perceben ja als 3 segons. Amb la vista s’aprecia la netedat, transparència, opacitat; amb l’olfacte, els components aromàtics i alguns defectes.
LA FITXA
http://www.percepnet.com/documenta/fitxa_tast.pdf
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada