dimecres, 13 de juliol del 2011

RESTAURANT EL PETIT DE CAN CARLUS - TOSSA DE MAR

Caminant pel recinte emmurallat de Tossa de Mar, transportant pensaments d'altres eres més antigues, ens impregnarem de la seva atmosfera.

Primers
Xipirons
Sonsos peixet fregit
Segons
Cim i Tomba
Postres
Tiramisú
Pastis amb xocolata desfeta
Blanc pescador (12,70€)

Preu per persona: 24€ 
Valoració: 7,80/10

Aspectes negatius: Com és de costum amb molts restaurants el vi està molt per sobre del preu del mercat, s'aprofiten massa d'aquesta circumstància. Restaurant que no dona a la platja, però per la seva ubicació és molt d'obaga.
Aspectes possitius: Els xipirons estaven ben netejats i conjuntament amb el peixet fregit feien patxoca. I el més important degustar el plat que ens va fer molta propaganda el cambrer, el CIM I TOMBA, molt bona elecció per la nostra part, sobretot el suc rossejat amb alls. El peix que degustarem fou Gall.

"L’origen del cim-i-tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar significava estar fora de casa moltes hores, en sortir a pescar a la vela o a rem, els pescadors de Tossa s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.).
Quan arribava l’hora de dinar, dins l’olla hi posaven la ceba i les patates a rodelles, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d’alls. S’hi afegia el peix de rebuig de la pescada, aquell que sortia tarat o tocat i que sabien no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc…), tiraven un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Mentre, agafaven un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, deixant-ho bullir tot junt de 2 a 5 minuts més. Tot seguit ho enretiraven del foc i ho tenien llest per menjar."

C/ del Portal, 20
17320 Tossa de Mar
972 340 804