Combinacions 1-. tomaquet oli sal 2-. tomàquet sal oli 3-. oli sal tomàquet 4-. sal oli tomàquet 5-. Quin oli empreu? 5-. Sal gruixuda? 6-. Dues cares o una? 7-. Torrat o sense torrar? 8-. Amb all o sense? 9-. Quin tipus de pà?
Com a “químic” si primer poséssim l'oli transformarem la superfície en hidròfoba (repel·leix l’aigua) el que dificultarà l'adherència dels components del tomàquet, bàsicament hidrosolubles. Les molècules del midó del pa, són capaces de lligar l'aigua que és el vehicle dels components del tomàquet. Normalment primer suco el pa amb tomàquet després l’oli i després la sal encara que amb pa calent reacciona al tacte subtil d'un oli que ha de tenir una acidesa elevada
Massa teoria el pa amb tomàquet està bo de totes les maneres, i lo que es troba a faltar quan surts de Catalunya i demanes un entrepà i et posen el pa sec que costa d’empassar i tot!!!
3 comentaris:
Com a “químic” si primer poséssim l'oli transformarem la superfície en hidròfoba (repel·leix l’aigua) el que dificultarà l'adherència dels components del tomàquet, bàsicament hidrosolubles. Les molècules del midó del pa, són capaces de lligar l'aigua que és el vehicle dels components del tomàquet.
Normalment primer suco el pa amb tomàquet després l’oli i després la sal encara que amb pa calent reacciona al tacte subtil d'un oli que ha de tenir una acidesa elevada
Massa teoria el pa amb tomàquet està bo de totes les maneres, i lo que es troba a faltar quan surts de Catalunya i demanes un entrepà i et posen el pa sec que costa d’empassar i tot!!!
pq no saps demanar les coses.....
i el pa torrat amb farigola que encara no has provat....
Publica un comentari a l'entrada