dimecres, 2 de febrer del 2011

Bacallà amb sobrassada i poma

Ingredients


 4 talls de morro de bacallà dessalat al gust
 4 rodelles de sobrassada de porc negre
 2 pomes golden
 50 g de mantega
 una mica de canyella en pols
 50 g de pinyons
 50 g de panses
 20 cl d'oli d'oliva
 1 c/s de sucre
 farigola
 escates de sal

Preparació

Per començar, peleu la poma, talleu-la a quarts i deixeu-la caramel·litzar en una paella amb mantega fosa, una mica de sucre i una mica de canyella en pols.

A continuació, poseu el bacallà en una safata, amaniu-lo amb oli i farigola, tapeu la safata amb paper film i deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores. Després, en una paella amb una mica d'oli fregiu els talls de bacallà pel cantó de la pell. Quan estiguin dauradets, poseu-los en una cassola, cobriu-los amb una rodanxa de sobrassada, poseu-hi la poma caramel·litzada al voltant i deixeu-ho coure al forn durant un parell o tres de minuts a 180 graus. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les panses i els pinyons fins que estiguin rossos. I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi la poma al voltant i guarniu el plat amb les panses, els pinyons, unes escates de sal i una branca de farigola.