diumenge, 1 de novembre del 2009

SAKURA - JAPONÉS - MANRESA

Tot just vaig escoltar l'empat en pròpia porta d'en Piquè, vàrem ofegar les penes al restaurant Sakura, situat als voltants de la UPC. Només sentar-nos, ja vaig veure que suaria amb els escuradents per agafar el menjar. Però com que sóc molt destre, vaig utilitzar la llengua dins el bol. Passo d'enrollar-me i procedeixo a anomenar els plats:

YAKISOBA - FIDEUS SALTEJATS AMB MARISC I VERDURA
KUSHI ISE EBI - PINXOS DE LLAGOSTINS
KUSHI NIKU - PINXOS DE FORMATGE EMBOLICATS DE VEDELLA
TEKKAMAKI - ROTLLOS D'ALGUES AMB ARRÒS I VENTRESCA TONYINA

De postres, pastissets de papaya i maduixa.
Beure: Vi blanc pescador: 9€
I com no, per finalitzar la vetllada uns xupitos calents de sake, per brindar amb l'idioma oriental.
Anar a un japonés, és anar a menjar qualitat però poca quantitat. Aixi. començarem a degustar el Tekkamaki de ventresca tonyina, on la feina era agafar els grans amb els palillos. (incis: en tenen uns per principiants que tenen la base enganxada). Vaig provar una boleta verda, WASABI, i la llengua em va explotar per moments. Els rotllets els vàrem acompanyar amb salsa dolça o picant.
Després ens serviren els pinxitos, el menys lograt era el de llagostins, poc gust tenia. El de carn estava be per saber com possen amb un pinxito el formatge i la carn.
Després vingué el plat estrella, els fideus que s'agafaven més bé que l'arrós. El plat el van presentar amb una mena de cucs que es movien lentament (eren les algues). Un plat que va colmar les nostres espectetives.
De postres els pastissets estaven calents com un coulant. Però eren petits i només n'hi havien dos.

Preu: 23 € per persona
Valoració: 8.50/10

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola.

Cal aclarir que el Sakura no és un japonès sinó un "xino reconvertit" i pocs plats estan lograts i amb la qualitat d'un japonès real. Tots els restaurants que s'anunciïn com a "japonesos" són sempre "xinos". El que és japonès o cuina autèntic japonès no en fa "propaganda"

Salutacions!

Sònia

manson ha dit...

Gràcies Sònia pel comentari. Ja deus notar que no som uns kimonos experimentats en aquesta cuina, que segurament ens donen gat per llebre...xd
Tanmateix ens podries anomenar a cau d'orella algun que altre restaurant i així li podriem fer una visita......